Viorico, dă-te-mpinsă!

Ieri, în timp ce mai toată țara era ocupată să-și facă bagajele de mini-vacanța pentru slava clasei muncitoare, președintele țării s-a trezit, în ciuda căldurii de afară, să mai bage un lemn în soba în care ard de zor prim-miniștrii psd-ului. Asta parcă, așa, de-a dracului, să nu le tihnească apostolilor adevărului berea și micii sfîrîinzi de pe grătarele deja încinse din umbra Belinei.

Nu se știe exact dacă decizia a fost luată pe motiv de chiul al Vioricăi de la ora de educație BNR, la care oricum era clei dar măcar stătea cuminte în prima bancă și dădea din cap că chipurile a înțeles fenomenul, sau pentru că l-au sărit pe Klaus din gheșeftul cu evreii. Ăia care s-au și grăbit să sară arși de cur pe parte semantică. Și deși pe foile citite era trecut ceva cu ”…retrag încrederea bla-bla-bla…” mesajul era cît se poate de clar: ”Dă-te, fă, încolo că ești pupincuristă și proastă de puți!

Partea nasoală e că acesta a fost însoțit de un zgomot puternic de nucă în perete. Și asta din cauza momentului în care a fost rostit. Cui naiba îi arde de reacții cînd ai deja confirmate rezervările la hotel și plinul la mașină gata făcut? Daddy a mustăcit un: ”Klause, las-o-n spanac că nu ține de tine!”. Eminențele gri-jeg din psd au rînjit cu un ochi la fripturile care-i așteptau și cu altul la textele de prin legi cu care să-i dea peste nas președintelui.  Mica opoziție a băgat pe Facebook niște Like-uri la postarea prezidențială în timp ce plătea prin SMS taxa de pod de la Fetești. Doar cîteva sute de amețiți au ieșit în piață să agite jandarmii și să ceară chestii, cu convingerea cîinelui că sarea e un deliciu.

De sub casca de la coafor, unde i se șopteau chestii și își aranja simultan în mod festiv pavianismul, Viorica a intrat și ea pe telefon la teveu, între două reportaje cu aglomerația de pe austostrăzi și a lăcrimat, neconflictual, ca o doamnă cu onoarea nereperată ce este. Arătînd cu un deget către președintele țării care ar fi abuzat-o pe relația profesor-elev, trimițînd-o la colț pe motiv de ”cel mai prost din curtea școlii”.

Deocamdată e greu de anticipat cum se va sfîrși lecția de fizică. Împinsă acum de jos în sus de către Dragnea și de sus în jos de Iohannis, două forțe egale și de sens contrar, Viorica va avea soarta corpului supus acțiunii și reacțiunii. Și orice ar face, la final tot va ieși boțită pe toate părțile și cu freza vraiște. Ce-i drept, numai bună pentru la ce se pricepe cel mai bine: vînzătoare de piei de cloșcă.

 

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.