Nişte limbrici

Ei na că s-a făcut dreptate! Mă rog, mai mult “şi-au” decît “s-a”. Pentru că azi, casta aia de paraziţi ai societăţii, a rîs iarăşi cu hohote în nasul întregii populaţii. Împroşcînd-o cu damful respiraţiei fetide, cauzată de ingredientul ăla specific, consumat cu plăcere la fiecare discurs public. Votîndu-şi cu nesimţire şi dispreţ caracteristic, privilegii speciale. Pentru că nişte “pensii amărîte”, după spusele unei limbrice, au venit să întregească, dacă mai era nevoie, portretul unui organsim care, în componenţa actuală, nu mai reprezintă nicicum alegerea unui popor. Ci doar scîrba lui.

Imaginile prezentate la tv în momentul votului vorbeau de la sine. Feţe destinse, joviale, dădeau măsura mometului. Ici colo cîte una mai încruntată. Doar aşa, de formă. Să dea bine la cameră. Era doar un spectacol pe roluri, ce naiba! Pesemne că au tras la sorţi care juca de data asta pe ăla vesel şi care pe ăla supărat. La urma urmei toţi vor suge şi vor profita de această decizie, nu? Cum să te opui la o asemenea pleaşcă ce-ţi asigură nişte bătrîneţi superliniştite, fără să fi făcut mai nimic? Cum să dai cu piciorul la aşa un gheşeft? Ce eşti nebun? Nu. Că niciuna dintre feţe nu exprima aşa ceva. Pentru că, într-un mod ciudat, pe feţele alea care vesele, care mai triste, se citea acelaşi lucru. Fiindcă nu ştiu cum se făcea, dar privit din alt unghi, vedeai o sală întreagă cu feţe schimonosite de lăcomie. Care de care mai hulpavi şi mai puşi pe căpătuială. Cu orice preţ. Toţi ţinîndu-se de acelaşi loc, unde o durere năpraznică i-a făcut să sufere cumplit cît timp a durat votul: curul !

Justificările pentru gestul scabros de-a dreptul, nu au întîrziat să apară. Spuse în faţa camerelor, cu convingerea unui idiot care încă mai crede că poate prosti pe cineva cu inepţiile debitate. Care de care mai rotofei şi mai cu gura plină. Neputînd să-şi mai ascundă maroniul din colţuri. Semn al mesei îndestulătoare, din care tocmai luaseră o îmbucătură înainte de a veni la microfon.

Unul se plîngea că, vezi doamne, nu mai poate să-şi exercite meseria lui de arhitect cît timp slujeşte, la mişto, interesele ţării. Marş de aici, limbricule! Că nu te-a pus nimeni cu forţa pe liste! Ce, nu ştiai cît de prost plătit e postul ăsta la stat? Ce te-a împiedicat să lucrezi în meseria în care zici că eşti pregătit? Nu cumva tupeul nemăsurat şi viaţa plină de huzur din parlament? Taci şi du-te de mai ia o gură! Că eşti clar nesătul şi-ţi termină colegii porţia!

Alta, o impostoare ajunsă la masa cu bucate din mila publică, plusează cu tupeul unei mahalagioaice de profesie:  „Ce afaceri aveţi, domnilor? Chiar veţi trăi din pensia asta amărâtă pe care o votaţi azi? Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor

Merite?! Ce merite limbrico? Alea prin care, imediat ajunsă dregătoare, ţi-ai căpătuit fiica, angajînd-o la minister? Alea prin care ai decontat mii de lei pentru cheltuieli de cazare fictivă? Alea prin care cereai maşină la scară pentru fiecare dintre voi? Alea prin care vă apăraţi unii pe alţii de justiţie? De fiecare dată cînd te văd vorbind îmi vine să mă duc să le bat peste mîini pe cele care ţi-au pus glucoza-n vene cînd te plîngeai pentru lefurile amărîte ale profesorilor. Pe care acum îi dai la cur, ca să ai tu şi cu gaşca ta de îmbuibaţi grijile date pe zero. Hai, marş şi tu la bufet! Că rămîi fără!

Îmi tot spun să neglijez tot ce ţine de politică. Dar nu prea poţi. Că pînă la urmă, vrei nu vrei, tot dai de ea într-un fel sau altul. Şi de fiecare dată constaţi că ţi-e silă! Şi ţi-e şi ciudă! Că uite, neglijarea unei reguli elementare, aia cu spălatul pe mîini, te poate umple de paraziţi. De care cu greu mai scapi.

N-am crezut că voi ajunge la vorba lu Badea, dar nah, toate au un început. Nu de alta dar tare vă mai vine bine urarea aia: „Lua-v-ar dracu! Plus moartea!” Aşa mînjiţi şi cu gura plină. De rahat…

canghel

Sursa foto

7 Comments

 1. racoltapetru6

  Măcar te-ai descărcat puțin, că ei sunt imuni la orice caracterizare. Nici măcar nu mai au obraz, doar fălci și ciocuri.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Stai liniştit că nu mă încarc eu cu aşa ceva. Doar exersam nişte înjurături altfel 😉

   Reply
 2. dede cati

  Zi_le domnu KRANTZ ca le zici bine.Ieri ma uitam si eu la stire si am ramas muta cand am vazut ce faceau doua fufe in timp ce se vota legea ….se uitau pe tableta la niste incaltaminte tip platforma…..QED…stiu dinainte rezultatul votului.Apropo ieri am stat aproape toata ziua si ti_am rasfoit blogul pana cand am ajuns la postul cu farmacia Catena si mail_ul primit pentru a face o surpriza persoanei iubite …acolo mi s_a rupt filmul de ras pur si simplu a venit barbati_miu sa vada daca nu am luat_ razna.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ce să facem? Ne străduim să placem 🙂
   Io le tot zic. Cine vrea să le şi audă e binevenit oricînd.

   Reply
 3. calinakimu

  Pacalicii natiei sunt din ce in ce mai reprezentativi pentru rolul lor. Daca este sa ne dam poalele peste cap…pai sa vedem cine o poate face mai cu …spor. Si sporul este intre 1500 si 4500 lei…Sâc neamule…Te-am facut si de data asta. Parlamentul nu a fost niciodata al vostru si nici n-o sa fie…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Da, dar iluzia că este, a cui e?

   Reply
   1. calinakimu

    A TUTUROR…

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.