Mambo Siria, păzea!

Ei nu, că tanti Angela de la blocul D, chiar a stat toată vara în soare, fără cipilică pe cap! Şi acum a făcut buba. Că altfel n-ai cum să explici decizia de a ne trimite în România 6351 de “refugiaţi”. Din ăia, sirieni originilali, cu pedigree de părinţi campioni. Ei îşi vor opri toţi doctorii, profesorii, inginerii iar spre noi vor trimite zugravii, fierar-betoniştii, faianţarii, agricultorii, tinichigii-vopsitori, că doar suntem în reconstrucţie şi avem nevoie. Şi toţi capabili să ne mai schimbe sîngele, cum se spune. Ăla fierbinte şi latin, ce dă în clocot una-două. Să-l mai combinăm cu al lor, mai potolit şi tolerant.

Mimînd un început de Alzheimer, tanti Angela uită  că “sirienii” noştri, de bine ce era, au şters-o de mult englezeşte de pe aici, şi-i fac cu o mînă cînd mai trece ea pe străzile Germănicii, în timp ce cu cealaltă stau întinsă la pomană sau adînc înfiptă în buzunare. Într-ale nemţilor, fireşte. Şi-acum crede nonşalant că altora li se va părea rai, lăsîndu-se prostiţi de reclamele cu frunza tristă.

Să vezi acum disperare pe chipurile imigranţilor care vor fi prinşi cu arcanul şi îmbarcaţi cu direcţia Ro. Mamă ce Pulitzer-uri îi aşteaptă pe fotografi, cînd vor surprinde exact groaza întipărită pe feţele celor ghinionişti, la aflarea veştii trecute pe biletul numa dus. Cum naiba, mă, să-mi risc viaţa pe mare şi toate economiile ca să mă înfund în Dolhasca?

Mi-e teamă că tot acest rahat, pus europeneşte pe ventilatorul pornit, nu va însemna altceva decît nişte cheltuieli inutile cu transportul. Că altminteri sunt sigur că cei 6000 (A-u!A-u!A-u!), odată ajunşi la Gara de nord, vor lua cu asalt casele de bilete întrebînd la ce oră e următorul tren spre Germania. Că au programare la dentist acolo şi e musai să ajungă.

PS aş vrea să văd nişte mîini ridicate dinspre samaritenii internetului de la noi, cerînd autorităţilor nişte familii de imigranţi pe care să le integreze. Da mai repede, să nu se termine! Că sunt la ofertă.

imigrantiparizerbula

Deşi religia le interzice, foamea îi poate transforma în mari iubitori de salam. Salam aleikum!

 Sursa foto

6 Comments

 1. Silvia Duma

  Era si normal, pe noi toata lumea ne considera prostii satului :-))))

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Acuma ce să zicem? Dacă ni se dau gratis, fie primit!

   Reply
 2. o femeie

  lasa ca nu strica cateva zeci de mii. Ca si la noi, ca la nemti, populatia e imbatranita si nu o sa aiba cine sa ne plateasca pensiile, cine sa dezapezeasca drumul pana la birt si mai ales cine sa mai dea cu sapa.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Aşa ziceam şi eu. Mai ales că şi par dispuşi să facă orice fel de muncă. Şi după atîtea nevoi sunt gata învăţaţi.

   Reply
 3. Redoo

  Eu am zis ca trebuiesc cazati in covasna si harghita si asa se rezolva si problema tinutului secuiesc

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Dar ce, avem acolo vreo problemă? 😉

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.