Adevărul e pentru somnambuli

Deşi s-a făcut mult tam-tam la momentul lansării în 2013 şi multă lume ardea de nerăbdare, salivînd după înregistrările urcate imediat pe net după difuzarea la TV în America, am tot amînat să mă uit la serialul House of Cards. Şi am început s-o fac acum cînd a apărut în grila ProTV.

Poate că, fără să-mi dau seama, mi-am făcut un bine. Asta ţinînd cont de lecţiile de disecţie aplicată ale politicii care sunt prezentate în serial. Unele care ne arată cu exactitate cam cum e viaţa în troacă. Şi cît de uşor te poţi transforma dintr-un munte de principii într-unul de căcat. Bănuiesc că, deşi ai noştri “politicieni” sunt mici copii pe lîngă ai lor şi compensează doar prin tunurile financiare pe care le dau cu nesimţirea locală, toţi îşi iau notiţe şi nu se culcă fără a memora două-trei metode best practice în branşă. La urma urmei, serialul pare a fi arhisuficient pentru o carieră în domeniu, fără a mai fi nevoie de cine ştie ce şcoli de specialitate.

Un singur lucru nu prea înţeleg. De ce un serial atît de interesant e programat, în premieră la un post cu acoperire naţională, la ore infernale (23:30 sau chiar 00:00), preferîndu-se ca înainte să se dea a enşpe-a oară în reluare alde Las Fierbinţi. Asta în condiţiile în care serialul nu e cu violenţă nici fizică nici verbală, sexul e doar ceva pe modelul din filmele de pe vremea lu nea Nicu, nu e horror cu zombalăi, deci nu văd motivul.

Să fie oare din cauză că există şanse ca unii dintre acei “oameni simpli”, vorba coceanului politic Tăriceanu, să înţeleagă  mai mult decît e cazul şi să-şi mai şteargă saliva din colţul gurii?

housecardsb

sursa foto

8 Comments

 1. racoltapetru6

  Pentru mine, chiar că-s ore imposibile. Mă culc deodată cu găinile, dar mă trezesc deodată cu cocoșii.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Deci ştim ce erai într-o viaţă anterioară… 😉

   Reply
 2. diabolic

  Nu pt că omenii simpli ar înțelege cloaca politică, ci oamenilor simpli le place mai mult să-l/i vadă pe bețivul, prostul, curva, milițianul și ce alte personaje ale satului mai sunt pe acolo. Și atunci e ratingul de prime time care aduce banu’, nu după 12 noaptea. Pt ca, oricum, acei oameni simpli, ar zice: ce plm e mă plictiseala asta, hai să mutăm pe taraf, și s-a “termenenat”( cum zicea băse) cu șmecheria si din lupă prime time.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ca regulă generală, omul consumă ce-i dai. Şi tinde spre partea cu rezistenţă minimă la gîndit. Acuma dacă te mai şi ambiţionezi să-l ţii treaz pînă la 1 noaptea, o să creadă că-ţi baţi joc de el.

   Reply
 3. calinakimu

  Păi cum de ce?! Să nu se trezească conștința unei relități inavuabile, să nu ne înecăm cu voma scîrbei de politică și politicieni…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei uite că la aşa o grijă din partea protv nu m-am gîndit. Deci pînă la urmă e bine aşa şi sunt eu cu defect.

   Reply
 4. Renata Carageani

  L-am văzut pe tot, toate seriile, pe filme on line. Uneori am stat o sâmbătă întreagă să văd opt-nouă episoade.
  Dar asta e problema mea. Tu ai întrebat de ce la ore imposibile, după Las Fierbinți? Fiindcă publicul larg se culcă după Las Fierbinți, că luni pontează la 7:00 sau, dacă e mai șmecher, la 8:00.
  E un serial prea ASEMĂNĂTOR, SUPERPOZABIL realității politice de oriunde, ca să ”te riști” cu el la o oră cu oarecare audiență. De fapt, ai răspuns singur, punând întrebarea din ultimul paragraf.
  Pe pariu că protv n-o să transmită toate sezoanele. Poveștile în coadă de pește sunt cele mai inofensive.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Îţi dai seama că m-a pierdut deja protv-ul din cifrele de audienţă nocturnă. Nu de alta dar mă gîndesc că la ora aia mai bine îmi curge saliva pe pernă. Sforăind liniştit că şi la americani e la fel.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.