Cri-cri-cri, Bucureşti gri…

Speriat de perspectiva ca prim-propusul Buşoi la primăria capitalei să cîştige la final doar titlul de “Candidatul zecimală”, PNL-ul a băgat şi mai adînc mîna în jobenul ăla din care tot scoate cîştigători la Zmeura de aur. Căutînd cu disperare ceva mai bun. Şi tot trăgînd speranţa că ar mai putea găsi ceva în pălăria aia jerpelită şi plină de surprize răsuflate ca cea a unui magician de bîlci.

Şi pare-se că au cotrobăit pînă şi în căptuşeala ruptă, din moment ce singura pereche de urechi pe care au putut-o apuca şi trage afară pentru momentul de senzaţie, a fost cea a lui Ludovic Orban. Mă rog, rezultatul e pe undeva cel aşteptat din moment ce lumea a rîs. E drept, unii mai trist, alţii în hohote. Fiecare după cum a înţeles gluma. Mai ales auzind şi primele declaraţii ale proapsăt-scosului: “Candidez nu ca să mă aflu în treabă, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută…”

De apreciat sinceritatea debordantă a omului. Cam pe acceaşi lungime de undă cu cea afişată acum mulţi ani, cînd umbla cu o muşama în mînă şi se jura că nu a lovit-o cu maşina pe acea tînără. Nici în plex nici în figură.

Cred că la auzul acestei noi ştiri privind candidatul PNL-ului, exact pe modelul Ponta, madam Firea Pandele a băgat deja la microunde o pungă de popcorn. Nu de alta, dar dacă pe Iohannis l-au mai votat cei de afară, Bucureştiul e pradă sigură pentru ultraşii ce s-au strîns mai deunăzi la chemarea fustelor ridicate ale Antenei 3.

În rest, da, Bucureştiul nu are nevoie de o mînă care să se afle în treabă. Ci de una pricepută. Şi vorba aia, am tot avut. Ba una pricepută la păcănele a lui Lis, ba una la pus borduri a lui Videanu, ba una la tras sfori şi găsit scuze a lui Băsescu, ba una care să ne opereze discret la portofel a lui Oprescu. Cu a lui Orban, vom avea una pricepută la ciupit corzile chitării. Ca greierele. Cît despre treabă, dă-o dracului! Aia e pentru furnici. “Sunt vagabondul vieţii mele… măturător de praf de stele…

orbanchitarab

foto

6 Comments

 1. Renata Carageani

  Mișto!
  Poate că sunt vagabontul vieții mele e cam demodat. Sunt candidatul vieții mele.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   În politica de la noi mare diferenţă între cei doi termeni nu e.

   Reply
 2. racoltapetru6

  Încă un candidat pentru pușcărie.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Deocamdată, pe la ministerul unde a fost, a demonstrat doar incompetenţă. Treaba lui dacă vrea mai mult.

   Reply
 3. calinakimu

  Din august anul trecut aștept o semnătură de la primarul capitalei pentru o evaloare a unei retricedări. Acum îi dau în contencios administrativ. Avocatul meu spună că vor plăti 50 de lei pe zi…că doar dau din banii publici…iar de semnat nu se știe când o vor face…Halal administrație publică locală…Nu este vorba numai de incompetență, este vorba că în goană după aranjamente, nu au timp de…mărunțișurile funcției pentru care sunt plătiți.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Doar nu crezi că oamenii ăia se zbat să ajungă în posturile alea ca să rezolve problemele celor care, poate, i-au şi votat. Poate ai văzut ştirile care au scos la iveală cum un simplu consilier local de primărie de sector lua 4000 de euro pe şedinţă, adică vreo 144 de mii de euro pe an. Doar ca să fie prezent în sala unde se puneau la cale jafuri pe bani publici.
   În rest, vorba aia: răbdare şi tutun…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.