Văru din Nigeria

Mi-aduc aminte şi-acum de momentul ăla delicat din viaţa lu Văru. Da, ăla de la tocmai.ro care se ocupa de toate. Şi tocmai cînd se părea că treaba mergea strună, s-a trezit omu pe drumuri. Şi asta fiindcă firma lui tocmai fusese cumpărată de nişte africani. Unii din sud. Cei cu OLX-ul. Şi care, normal, la cît de mare e Africa aia, au şi ei nişte veri. Chiar şi în Nigeria. Unii pricepuţi şi ei să se ocupe de chestii. Cu precădere de scrisori.

Şi pe principiul ăla care a învăţat-o pe Jana să nu mai plîngă degeaba, că mă-sa doar se transformă, verii din Nigeria s-au apucat de treabă. Dînd năvală pe OLX la pescuit de fraieri. Că vorba aia, la fiecare secundă se naşte unul.

Pusesem şi eu ca tot românul la vînzare o chestie. Am fost contactat pe site de vreo doi potenţiali cumpărărtori români şi, ciudat, de alţi doi care îmi cereau într-o română de google translate să-i contactez direct pe o adresă personală de email. La o primă vedere, nu realizezi exact. Adresa e una cu nume şi prenume, pe gmail, deci pare cît de cît reală. I-am scris cerînd lămuriri vis-a-vis de ce nu a înţeles din anunţ, omul răspunde că e interesat de achiziţie, vrea un preţ în euro, dar nu e din localitate. Apoi observi că userul de pe site care te-a contactat şi-a şters contul. Şi totul devine clar. Dar de dragul conversaţiei continui dialogul de la distanţă pe email. Şi brusc, urmează finalul. Ăla în care apare văru din Nigeria. Cel care lămureşte problema. Chit că cel care se ocupă de tot e ăla chipurile din Olanda.

Acum, că am adresa exactă, prima grijă cum ajung în Nigeria, îl caut pe nea Fowowe să-l rog să-i transmită lu văr-su ce i-a transmis şi greierele lui LaFontaine.

varunigeria

 

8 Comments

 1. gheo

  Dar ce scula de aparat foto aveti de se intereseaza mafia international de el? Sau astia fura orice?

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Mare sculă de basculă! O nimica toată în comparaţie cu aparatele profesionale. Dar dacă se poate fraieri, de ce nu?

   Reply
 2. klaus

  Poti reformula? Io n-am înțeles nimic.

  Reply
 3. racoltapetru6

  Pune anunțul aici, că poate ai mai mari șanse.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Şanse să ce? Să scap de verii nigerieni? 😉

   Reply
 4. klaus

  Krantz, am recunoscut că-s lipsit de elocvență. Nu e suficient să merit un răspuns? Pot încerca să reformulez eu întrebarea dacă trebuie. Să mă ierți, chiar n-am înțeles care era șmecheria. Doar am speculat că există una.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Am mers pe principiul cu baba, popa şi toaca. Dar dacă insişti, e vorba de genul de “scrisoare nigeriană” prin care, eşti păcălit să trimiţi bani, produse la o adresă din Nigeria, cu care m-am procopsit la un anunţ pus de mine pe site-ul de vînzări OLX.ro

   Reply
 5. klaus

  Mulțămim!

  Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.