Rămîi prost! Regele Mihai I este deja…

Dacă ar fi un titlu de tabloid, fix așa ar suna știrea de pe un site de specialitate, care ne anunţă că onor casa regală ar cam vrea să facă o piruetă princiar-finaciară şi asta pentru că albastrul de Voroneţ al venelor nu mai suportă plata taxelor la stat pentru case şi terenuri. Iar după binemeritatul click aici!, păcălitul cititor ar vedea scris în continuare: ”…veteran de război”.

După şocul primei citiri, reciteşti şi te întrebi cum naiba a putut fi declarat acest om veteran de război, cînd singurul glonţ de care s-a ferit a fost cel din pistolul arătat în momentul semnării actului de abdicare la palat.

Ideea e că, indiferent de forma prezentării, fondul problemei e de toată jena. Arătîndu-ne încă o dată meschinăria unei case regale închipuite, care, băgîndu-ţi pe gît eticheta aia prin care să te retragi aplecat din faţa lor, acceptîndu-ţi astfel o inferioritate artificial creată de istorie, o fac doar pentru a nu-i vedea cum organizează lupte ilegale cu cocoşi sau vînd terenuri ca ultimii şmenari.

Să afli acum că Mihai I e veteran de război, e cam la fel cu ştirea că Ion Iliescu e posesor de certificat de revoluţionar.

castelul-savarsin

foto

 

2 Comments

 1. Renata Carageani

  Nu știam de știrea asta! Adevărul e că nu Mihai s-a gândit, s-au gândit Margaretuța și cu ginerică la învârteala asta. Mihai mai are atât de puțin de trăit, încât nu cred că va prinde prima scutire de impozite.
  Eu nu sunt antimonarhistă atât de înrăită ca tine 🙂 , dar sângele albastru s-a diluat o dată, când s-a măritat fata cu actorașul sub acoperire și încă o dată, când a candidat idiotul ăsta de securist infiltrat, la președinție. Actualmente, sângele lor regal mai conține tot atâta albăstreală, cât substanță activă în soluțiile hexi.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Și eu sunt convins că Mihai de mult nu mai știe ce se petrece în jurul lui și tare imi e că după anunțul cu boala gravă, familia îl mai ține în geam pentru poștașul cu pensia.
   Cît despre sîngele albastru, să fim serioși. Eu zic că am trecut de vremea cînd lumea se închina în fața altor oameni doar fiindcă s-au născut într-o anumită familie, indiferent de cîtă nulitate zace în ei. Bine, nu mă refer aici la dictatori unde e vorba de altceva. Plus că, dacă analizăm cam ce a făcut Maestrul și Margareta pentru țara asta, ne-am pierde în zerouri.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.