Denis, fumăm și noi mai cu talent?

Pentru cei care au deschis mai tîrziu televizoarele, și asta fiindcă au așteptat o promoție la Carfur să-și ia unul nou în locul celui aruncat pe geam la anunțul veștii că Firea a ieșit primăriță la capitală, trebuie precizat că a început campionatul european de fotbal. Prilej numai bun de aflat că plata obligatorie a taxei tv e doar o asigurare a traiului pentru unii cetățeni. Și în loc să plătim drepturile de televizare, dăm banii doar pentru dreptul unora de a considera că ”munca” în aceeași instituție se transmite din generație în generație ca regalitatea.

Dar pentru că suntem căliți și trecem deja cu ușurință peste orice, toți ochii sunt acum pe ce se întîmplă în Franța. Acolo unde, pe principiul ”Liberte, egalite, fraternite” fiecare face ce vrea și arată lumii de ce e în stare. Așa că spaniolii arată că-s tari în tiki-taka, antrenorul Germaniei e tare în mirosit degete proaspăt scoase din chiloți, rușii și englejii sunt tari în bătăile de stradă iar noi, normal, tari în gură. Mai ales pe partea de bîrfă. Și astfel, ieri, toată țara a stat cu sufletul la gură de dimineața pînă seara, tot încercînd să afle răspunsul la întrebarea care a măcinat psihic o națiune: ”În pauza meciului cu Franța, a tras sau nu Alibec din țigară?

Întoarsă din juma în juma de oră pe toate părțile, ca o friptură de berbecuț la proțap, știrea a arătat încă o dată ce înseamnă jurnalismul de calitate. Epitetele de genul: scandalos, halucinant, șocant, revoltător și altele din aceeași gamă s-au epuizat rapid. Marcînd astfel saltul important de la cel de acum ceva timp, cînd știrea de prime-time era cea cu ”Bănel Nicoliță și-a cumpărat o înghțată”. Semn că lumea s-a maturizat și cineva nu și-a pierdut atîția ani nopțile chiar degeaba.

Sunt sigur că la auzul știrii, undeva în vîrful unui pat de penitenciar de unde privește meciurile, deținutul 537782 (care în civilie răspundea la numele de Domnul Dan) zîmbește fericit. Băieții au prins meseria. Și poate că n-ar fi o idee rea ca la ieșire, să-și spună de-acum înainte ”Dom Profesor”.

alibec_tigara

sursa foto

2 Comments

 1. racoltapetru6

  Un adevărat reality show e campionatul ăsta de fotbal. Are de toate, pentru fiecare, chiar dacă nu-i microbist.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Daaa! Zici că-i șaormă. De-aia și place la toată lumea.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.