Ce-ai făcut, Iisuse?

Că alegerile prezidențiale din orice țară din lume au aceeași însemnătate la nivel mondial ca cele pentru șeful statului din insulele Kiribati nu cred că miră pe cineva. Iese cine trebuie și cu asta basta! Rămîn doar dram(olet)ele locale ale celor două tabere de susținători. Fiecare amăgindu-se, după caz și printre scuipații bine țintiți, despre cum va fi / ar fi fost cu alesul propriu. Ăla care abia așteaptă să facă chestiile praf.

Și asta pentru că singurele alegeri care contează sunt cele din SUA. Cele care decid cît mai amînăm momentul ăla cînd celebra valiză cu codurile rachetelor nu va mai fi doar un accesoriu prezidențial ci un instrument de lucru.

Acum 8 ani, mulți au văzut negru în fața ochilor de la o alegere istorică, neputînd accepta faptul că nimeni nu gîndește cu pielea. Numai că seturile complete de cruci făcute atunci par departe, ca număr, de recordul mondial ce e pe cale să fie stabilit acum, văzînd lista scurtă cu cei doi care tînjesc la fondanta de pe coliva lumii. Semn clar că, peste tot, sistemul actual cu conducere pe bază de politică e pe ultima sută de metri și oamenii pricepuți la așa ceva stau de multișor cu pietrele funerare puse frumos la doi metri deasupra.

Aparent, opțiunea Hillary seamănă mai degrabă cu varianta americană a neaoșului nostru ”Încearcă și cu o femeie!”, deși, ținînd cont de vîrsta dînsei, sloganul corect ar fi altul. Chit că ar suna și mai ciudat: ”Încearcă și cu o bunică!”.

Dar cu toate astea, varianta Hillary nu e atît de hilară pe cît pare alternativa cu blondul suprem Trump. Cel care vrea să arate lumii întregi că America s-ar fi copt la minte și poate decide. Deși, în ce-l privește, americanii ar trebui să decidă asupra spitalului aferent și eventual dacă se impune cămașa cu mînecile la spate sau e suficientă doar medicamentația aferentă.

Nu de alta dar, după ce fratele lor de acum, în care și-au pus toate speranțele, i-a adus în situația actuală și după ce o viață întreagă ai arătat tuturor că ești doar un afacerist fără scrupule cu accente de nino-nino, să vii să spui unei mulțimi de culoare sărăcită și fără perspectivă că ”Ce dracu aveți de pierdut dacă mă votați?”, e ori o dovadă de cinism extrem ori un apel disperat la 911.

De regulă, în încheiere, pun o poză cu mia de cuvinte nerostite. Cea de mai jos nu are nevoie. Chiar nu se cade să rîzi de domnul nostru care e în tot și-n toate. Cel căruia trebuie să-i mulțumim pentru o așa lucrare. Cu un asemenea lider mondial planeta nu poate greși drumul.

trump

foto

 

4 Comments

 1. Renata Carageani

  Nu zicem noi că fiecare popor are, până la urmă, conducătorul pe care-l merită? M-am uitat 5 minute la poza asta, la fiecare față… Mai ales la disperata aia din prima linie care e fericită că Trump își șterge mîinile pe obrăjorii bebelușului ei. Dacă Gizăz ar avea umor suficient, i-ar mai aduna odată într-o poză, în aceeași formație, pe idioții ăia, cu ocazia primului protest contra primei nebunii pe care o va face Trump. Să le analizez și atunci moacele.
  Din păcate, vorba ta, ăsta va fi deținătorul valizei cu coduri. Și asta ne poate afecta pe toți. Americanii doar asta nu experimentaseră: să-i pună maimuței briciul în mână.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei, aș! Pun pariu că moacele vor fi la fel. Ce, la noi ți se pare că fanaticii lu Băse sau ai psd-ului arată altfel după bombele cu căcat detonate în plin? Că la urma urmei iei frumos găleata primită moca, o umpli cu apă, ți-o torni în cap și ești ca nou.

   Reply
 2. opantazi

  Io cred ca mos Trump le-a dat ceva brichete, sepci si tricouri imprimate cu fatza lui, altfel nu se justifica ce vad eu in poza aia. 😀

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Păi da, că psd-ul face prozeliți peste tot.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.