Cîrnățăria de partid

Acum aproape un an, după o campanie de marketing reușită, în care gusturile, aromele și prețul afișat, aproape de gratis, au luat mințile cumpărătorilor cu burțile – și mai cu seamă mințile – goale, cîrnații s-au trezit lăbărțîndu-se fără măsură în galantarul puterii. Că erau de casă, că erau tradiționali sau, cu precădere oltenești, toți s-au înghesuit să se afișeze privitorului pofticios salivînd la vitrină sub denumirea delicioasă de cîrnați trandafir. Lăsîndu-l înfipt în vîrf, deasupra tuturor, pe cel care, într-o ciudată paralelă cu minunile lumii, strălucea călăuzitor peste toți: cîrnatul din Alexandria.

Văzîndu-se dintr-o dată pe post de Matache Măcelaru, cu pîinea și cuțitul în mînă și ajutat de un caltaboș cu gust dubios și el, cîrnatul din Alexandria a încercat să-și albească lista de ingrediente. Una din care răzbăteau fel de fel de E-uri și alte rahaturi periculoase de care era plin. Și cum mișcarea nu trebuia să lase urme, s-a folosit de un amestec de zgîrciuri, grăsime, oase moi și pielițe ce așteptau să intre în malaxor pentru o metamorfozare într-un hot dog.

Numai că, simțindu-se împins într-un colț în geamul vitrinei, kaiserul cu etichetă greșită de salam săsesc și-a șters puțin de mîzga ce se așternuse pe el de la atîta stat și a împins de la spate antricoatele, mușchiuleții și vrăbioarele care le-au tras cîrnaților cîte o fleică peste ochi, obligîndu-i să rămînă cel puțin pentru un timp în partea lor de galantar.

A urmat apoi o învîrtoșare penibilă a unui cremvurșt, cu muștar întins peste tot și pretenție de pleșcaviță bănățeană, ce s-a trezit în final tăvălit prin praf și aruncat cît colo. Semn clar că ce naște din cîrnați, cîinii îl mănăncă. Și-n locul lui, în vitrină și la loc de frunte, a apărut un fel de tobă cu aspect ciudat și multă gelatină ce părea să se îndoaie la orice apăsare a cîrnatului din Alexandria.

Și cînd toate păreau că merg ca unse cu mirodenii, cu grămada cîrnaților ce insistau să sature doar din priviri lumea pofticioasă ce privea prostită la galantar, se pare că cineva a scos ștecheru din priză. Oprind curentul și obligînd cîrnații să se retragă în propria afumătoare pentru conservare și discuții. Iar la final, după ce au dat de-a dura două șunculițe și-un parizer pe care nici muștaru nu l-ai întinde, care chipurile nu mai puteau fi consumate cu varza de Bruxelles, cîrnatul din Alexandria și toba de Brăila au ieșit la ceas de seară pentru un damf comun și total nesănătos acelei ore tîrzii. Iar imaginea surprinsă de reflectoare, una de care s-a rîs crăcănat pînă și la antena 3, a arătat privitorilor două fețe pe care se citea clar: produs fiert și afumat. Fiecare încercînd să modifice cu pixul pe eticheta celuilalt perioada de valabilitate.

 

 

 

2 Comments

 1. Marian

  Nu-i inteleg neam p’astia de la PSD : p-o parte il injura pe neamt si…se jura ca acesta nu va apuca al doilea mandat asa cum si-a propus , iar pe de alta parte , fac pe dracu-n patru ca acesta , nu sa castige al doilea mandat ci , sa-l castige in pas de manevra ! Ca l-au ales cu 90% pe Dragnea presedinte de partid , treaca mearga { au inca reminescentele trecutului nu prea indepartat in ADN } dar sa-i permita sa faca ce vrea muschii lui in tara asta…parca-i peste puterile mele sa pricep , pe cinstea mea ! Si ma refer strict la masa de votanti PSD nu la aia cateva sute sau probabil cateva mii , ce formeaza bashtanii . Cum dracu de-au uitat ca si nenorocitului ala de Ceausescu tot puterea absoluta i-a luat mintile iar Dragnea , se vede si fara binoclu ca , nu mai are nici asta prea mult . Problema n-ar fi insa asta ci , doar faptul ca , se adevereste acea veche zicala romaneasca : boierii se bat iar taranii se aleg cu cucuiele . Chestia este ca , ” boieri i” nu se bat { inca } de-adevaratelea insa , taranii sigur se aleg cu capul plin de cucuie !! >:(

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei nu se înțeleg pe ei înșiși și vrei să-i înțeleagă lumea? Chestia cu ”înțelegerea” în politică nu ține de procesul gîndirii ci de cel al împărțirii banilor pentru controlul puterii. Iar partea proastă e că mereu dă cu virgulă.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.