Cosette și Cochon

După filmarea de pomină din parlament, în care lumea a putut să vadă că n-are nimic între dinți, naiva Cosette Chichirău a lăsat fără răspuns o altă întrebare legitimă: ce a avut ea în cap în acel moment? Nu de alta dar, după modul în care, ignorînd zicala bătrînească, a dat cu tifla pe lîngă troaca porcului, nu e de mirare că s-a ales cu cizmulițele pline de zoaiele împroșcate de suina deranjată de la masă. Motiv suficient și pentru moș Nicolae să i le umple cu invective și mizerii demne de votanții din Mehedinți ce-au suit scroafa-n copac.

E drept, văzînd la ce mod de comportament au ajuns slugoii oficiali ai psd-ului, e un lucru bun că nu sunt permise armele în incinta parlamentului. Că sigur s-ar fi ajuns la cei 300 cu care a fost amăgită lumea la un referendum. Iar nervii celor din opoziție ar merita ordinul Steaua României pentru rezistență deosebită.

Ideea e că la timpuri disperate e nevoie de măsuri disperate. Măi ales că, în sfîrșit, avem și cu cine să ne atîrnăm disperarea pe gard. Că chiar nu mai merge cu romantismul unui J’áccuse! de-al lui Zola. Șoriciul e prea gros iar grohăiala puternică acoperă tot.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.