Pokerfacelift

Întrebat într-o clipă de răgaz – în care părea că își mai trăgea sufletul din goana după cadouri – despre cum se vede de la etajul biroului său de la Cotroceni acțiunea cioclilor psd-alde-udmr ce au băgat vată cu formol în toate orificiile justiției, președintele Iohannis a recitat în ritm de gingăl-belși niște platitudini de sezon și a încheiat misterios și învăluit într-o aromă de brad cu un: „Mă gândesc la referendum şi îl păstrez. Dar nu e ultimul as din mânecă“.

După o asemenea formulare, ieșită din gura capului, gîndul te duce în două direcții: ori numărul unu al țării e un scamator trist ori e un trișor mut. Și cum pe parte de prestidigitație, Iohannis poate face să dispară prin simpla lui prezență doar carisma și elocvența, singura variantă rămîne cea de jucător de cărți. Iar faptul că la masa de poker potul adunat grămadă în mijloc e chiar țara, pare a fi doar un detaliu. Deocamdată, fața lui impasibilă dă speranțe fierbinți multora care încă mai cred în minuni politice și fiori reci altora, care-și pregătesc în gînd minimul necesar din valiza pentru Rahova sau Poarta Albă, după gust.

Rămîne de văzut dacă așii lui din mînecă, cu care se laudă public, vor putea bate vraful de cacealmale aruncat în joc de golanii politici din banda Dragtari care, în beția puterii, ar fi dispuși să dezincrimineze și zoofilia în public cu marmote dacă vreunul dintre ei ar avea cumva această plăcere vinovată. Nu de alta dar se știe că, la cărți, e posibil ca și chiar cu mulți ași în mînă să rămîi la final popa-prostu.

Un lucru e clar: indiferent de cine va cîștiga, noi, chibiții de pe margine, va trebui să ne mulțumim, ca de fiecare dată, cu mărinimia celui care a săltat potul. Ăla care, în uralele susținătorilor, va comanda cu lejeritate – că doar nu dă de la el – Băiete! Încă un rînd de bere la toată lumea!.

foto

3 Comments

 1. Lucian

  Mi-e tare frica sa nu uite cumva pe unde si-a bagat asii.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   N-are cum. Sunt doar două mîneci.

   Reply
 2. racoltapetru6

  Crăciun fericit!

  Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.