Jurnal pă pandemie 14

09.05.2020

După ce au anunțat că au găsit nuș’ce schițe și documente vechi prin pereți, experții care lucrează la reabilitarea Cazinoului din Constanța au făcut o nouă descoperire de senzație în subsolul clădirii. Niște grinzi metalice nituite, cică identice cu cele de la podul Saligny. Cred că dacă mai scurmă mult pe acolo o să dea de ușa de acces la mare a tunelurilor dacice, o să-i mănânce-n fund s-o deschidă, or să inunde tot până sub Bucegi și-o să ne căcăm în ea de supremație mondială! Opriți Doreii de la Cazinou!


10.05.2020

Citeam că cică BOR face gât la ideea cu lingurițele de unică folosință pentru împărtășanie. Că cică percepte religioase, că nu se poate altfel decât cu potiru și argintăria din dotare, că credință, că cat!

Eu zic că pur și simplu e vorba de costuri. Pe care ar trebui să le suporte biserica. Parcă-l și aud pe cumătrul Ciobotea tunând la ședința operativă: Și unde vreți să ajungem? Ce luăm pe lumânări să dăm pe lingurițe? Ați înnebunit? Ferească Sf. Trafalete, ptiu, doamne iartă-mă, Tijă sfințită!


12.05.2020

Cu toată distanțarea asta socială, mă gândesc ce jale va fi la Hollywood, unde toate starletele vor începe să se plângă că n-au mai fost pipăite de nimeni de ani de zile. Să vezi ce #metoo pe invers o să apară.


După câte zic specialiștii uitându-se pe grafice, pare că suntem în faza aia în care Covidu întreabă România: Vă fac un platouaș?


Liber la slujbele bisericești după 15 mai. Da musai la exterior. Cred că cei care stau pe lângă biserici, dacă nu sunt iubitori ai fenomenului, au cam pus-o. Când o începe DJ Teofan să bage o miorlăială de aia ortodoxă prin boxele scoase afară ca să audă mai bine enoriașii distanțați social, să vezi bombardament cu cartofi și pungi de apă de la etaje…


Cocalarii prinși că nu respectă regulile de combatere a pandemiei vor fi obligați să se plimbe prin oraș cu o Dacia Solenza.


O femeie de 97 de ani, care s-a infectat cu noul coronavirus într-un cămin de bătrâni din Arad, s-a vindecat de COVID-19 după opt zile de spitalizare şi a fost externată marţi, transmite Agerpres.

– M-am născut a doua oară! – a declarat venerabila doamnă, spre disperarea rudelor care deja începuseră dezbaterea moștenirii pentru garsoniera proprietate personală și vor trebui acum să mai aștepte încă 97 de ani cel puțin.


Se deschid complet și parcurile. Loturile de șah, table și remy abia așteaptă să intre în cantonament. Să vezi acum febre musculare pe bieții pensionari după atâta pauză competițională…


Pe motiv de galantare goale, la Eurosport se dau în reluare săptămâna asta câteva meciuri de referință ale Simonei de la Grand Slam-uri. Ciudată e decizia de a pune comentatorii să vorbească acum ca și când ar fi meciul în direct. Se chinuie săracii să retrăiască fiecare minge, de parcă n-ar ști nimeni ce și cum a fost. Nu știu cum e pentru alții, dar genul ăsta de abordare mi se pare fix ca o subtitrare la un film porno.


Marcel Vela, explicând necunoscutele din capul său.

2 Comments

  1. Aldus

    Cu lingurițele de plastic de la împărtășanie nu-ți dau dreptate; în rest, mișto scris.

    Reply
  2. krantz (Post author)

    La ce anume? Că la ce-am scris, dreptatea o poate lua în multe direcții.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.