Jurnal pă pandemie 16

14.05.2020

Ne-a mulțumit dom președinte și ne-a prins în piept steluța de eroi pentru că am stat în case și am suportat toate bâlbele autorităților rostogolite de-a lungul celor două luni de stare de urgență, precum și pentru acceptarea tuturor mizeriilor pe care a început să le pună în practică actualul guvern. Și a mai spus dom președinte că dacă nu stăm cuminți la locurile noastre ne bagă iar la dieta cu Netflix.


15.05.2020

Surlele și trâmbițele PNL au anunțat azi că Eurostat ne-a pus pe cap coronița pentru cea mai mare creştere economică din UE în primul trimestru din 2020.

Eu nu știu cu ce barometru economic lucrăm la nivel de țară și în ce cifre îl băgăm pentru raportare, dar tare mi-e că ar trebui să-l mai ducem pe la o verificare metrologică. Că toți ăștia aflați la conducere, ne tot spun că suntem tigrii Europei pe parte de creștere, iar dacă scoți un pic capu-n stradă, auzi numai mieunatul ăla de pui de mâță părăsit. Pare că, deși în poza reală suntem rupți în cur, cineva pune efectul ăla fotografic de dispersie prin care zici că bucățile lipsă sunt de fapt doar decupate, așa, artistic.


Probele orale de la Bacalaureat se anulează


Cu toate măsurile astea de distanțare, cred că ar trebui introdusă o nouă măsură în sistemul internațional: metrul jumate.


16.05.2020

Ca să scape de dat în weekend cu aspiratorul prin casă, tripleta de aur Orban – Tătaru – Arafat a preferat să mai taie o factură de cheltuieli cu protocol pe o plimbărică inutilă până la vama Albița. Că doar nu plăteau de la ei.

Și asta doar pentru a întâmpina niște cadre medicale, care au dat o fugă până-n Moldova, să le zică fraților noștri cum că la tăți ni-i greu cu covidu.

Nu știu dacă i-au întrebat reporterii pe cei trei magi de la capitală ce-au trecut în declarația de părăsire a localității ca motiv, dar mai mult ca sigur era aia cu: circ ieftin.


19.05.2020

S-a apucat soția să-mi calce o cămașă. Că cică să mai ies și eu din neglijeurile alea comode în care mă complac de două luni.

I-am zis că nu are rost. Ea a insistat.

Acum coase nasturii din dreptul burții, săriți când m-am aplecat să mă închei la șireturi.

#amgrijă.deburtă


Ministra muncii (sau, mă rog, a ce-a mai rămas din ea) de la noi, a plecat în Germania să vadă cu ochii ei de unde se aprovizionează Lidl și Kaufland pe parte de sparanghel.

Parcă văd c-o duc ăia pe la două-trei ferme, unde s-a dat proaspăt cu var, ja, ja, am investit în îmbunătățirea condițiilor de muncă, și ce-ați făcut, concret? ja, ja, am luat termoscanere noi, ja, ja, alles gut acum, complimente lu herr Klaus, auf Wiedersehen că m-așteaptă băieții cu charter-ul la aeroport. Deci, care s-o mai plânge de-acum încolo, ăla n-are chef de muncă!

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.