Hai să-ngenunchiem toți în mileniul 3

Mă uit că au americanii ăștia un mod de a scoate niște metafore sociale de te ustură flocii. Acum, după modelul din Game of Thrones, văd că i-a apucat pe cei albi un fel de ”Bend the knee” în fața celorlalți de alte culori. De parcă ar fi vorba de vreo supremație într-o parte sau alta, pe bază de pigment.

Desigur, din motive de siguranță personală, aceste gesturi se fac doar acolo unde numărul celor care pozează pentru facebook e de zece ori mai mare decât al celor care protestează împotriva rasismului. Și e clar că acolo sunt doar persoane raționale în ambele părți ale pozei care sfârșesc, invariabil și americănește, în stil clasic de Hollywood: îngenuncheato-îmbrățișato-lacrimucian. Pentru că omenirea a cam ajuns cu evoluția în momentul în care cei raționali trebuie să-și ceară între ei scuze pentru faptele unor idioți.

Poate că acest gest ar avea vreo însemnătate dacă ar fi făcut de ku-klux-klan-iștii convinși ce încă bântuie America. Altminteri e doar o altă lăbuță de facebook care dă ocol globului și umple jurnalele de știri cu poze Gulliver/Getty. Și asta până se sting flăcările scoase de dragonii scăpați de sub control de tatăl proștilor.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.