Pregătiți portofelele c-o să curgă lovelele

Azi, lupii galbeni peneleu (galbeni de ciudă că i-a prins pandemia dracu cu cașcavalu pe dinainte, dar nu mai pot calcula parandărăturile decât la comenzi de măști și dezinfectanți și mai și stă toată lumea cu ochii pe contracte ca pe butelie) au găsit numai bună arșița de-afară pentru a-și lansa, la ceas de-amiaz, propria versiune de: ”să moară mama dacă nu vă facem palate cu piscină la toți!”

Așa că, mizând pe simpatii de conjunctură, au amăgit c-o măslină și-o biscuite o ceată de gură-cască, la un rendez-vous cu aspect de picnic pe iarba verde. Acolo unde, în fața unor scaune puse-n dinții babei, să nu care cumva să te trezești cu covid pe tine de la vecinu, în caz că-l ia cu somn și-i scapă băluța pe sub mască, s-au luat la întrecere specialiştii în vorbă lungă. Ieșind, bineînțeles, la final, după două ore de chin și răbdări prăjite de soarele de-afară, doar un șir de monoloage din care se scurgeau miliardele altora și promisiunile guvernamentale, mai ceva ca transpirațiile din subțiorii unui Cotabiță dezlănțuit în concert.

Cum era de așteptat, toți vorbitorii au avut cifrele la ei. Și toate arătau bine. Pe hârtie. La fel cum erau și când ni le-a arătat și Dragnea. Prinse frumos între scoarțele programului său de guvernare. De care, normal, s-a ales praful. Și dacă te uiți puțin la suflecații ăștia, puși, chipurile, pe reclădirea României, n-ai cum să nu te gândești că, acum, pasul firesc e să se aleagă și pulberea.

2 Comments

  1. gheo

    Domne, de data asta ai brodit-o! Parcă era pe vremea lui nea Nicu, numai că acum s-au angajat mai mulţi să ducă România pe culmile progresului şi civilizaţiei! Păcat că noi nu mai apucăm! Programul lui Dragnea era mai concentrat. Ăştia s-au întins pe ani întregi!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      A lu Dragnea era prins în scoarțe și era pentru săraci. Ăsta e pentru bogați și tare mi-e că au și o anexă pentru lumea de dincolo.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.