Ce făcuși, fă, Chino?

Mă tot uit zilnic pe cifrele cu spaima planetei și nu înțeleg un lucru: plecând de la raportările oficiale și presupunând că partidul jură că nu fură, matematico-științifico-statistic, China, cu cea mai mare populație a lumii, pare că rescrie din poignet toate lemele, axiomele, teoriile, postulatele, principiile și legile științei universale pe care le știe și pe care se bazează întreaga omenire.

Ce are ea și nu am eu? – se întreabă ca proasta întreaga planetă, privind la o Chină cu doar câteva cazuri noi de covid pe zi, și alea mai mult de la turiști străini, iar despre morți, ultimul ideogramat pe-o tăbliță datează din hă-hă-hă…. 18 mai.

Ai zice că noi, restul planetei, ne dăm de ceasul morții și ne sufocăm ca fraierii în fel de fel de măști, care de care mai obligatorii, mai inutile și mai carnavalești, iar ei, în bunul spirit chinezesc de mii de ani, bazat pe naturism și meditație, s-au dat cu niște cao-sao sub nas, au stat liniștiți 5 minute până și-a făcut efectul și le-au trecut lacrimile și-s toți acum ca scoși din cutie.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.