Avem metrou, avem valoare…

După ce, ani de zile, zeci de moaște semianalfabete s-au perindat, aflându-se în treabă, pe la gaura căscată în Drumul Taberei, de-am crezut cu toții că rămâne noua magistrală de metrou cu buricul netăiat, azi ne-a fost dat să asistăm la mult-așteptatul luat din moț.

Ca de obicei, la foarfeci s-au înghesuit prim-fripturiștii patriei aflați mai mult din întâmplare în funcție. Toți cu un ochi la camerele de vederi care filmau minunea și cu celălalt la anunțul cu: ”Atenție, se închid ușile! Urmează stația la care nu veți mai coborî și altă dată în viața voastră pentru că, la ce durere în cur aveți de țara asta, nu puteți merge decât în limuzină cu șofer”.

S-a mai zâmbit din dosul măștilor, s-au cotit șmecherește unul cu altul, au dat o tură cu metroul înțesat de fotografi și, apoi, fiecare a plecat la coloana lui oficială cu girofar, trasă la ieșire. Acolo unde zeci de babe locale înnodau cruci și mulțumeau celui de sus că au mai apucat și ziua în care metroul le poate lua din fața blocului, fredonând nostalgic din Angela Similea: Trenul galben, fără cai, nu-i nici birjă nici tramvai, dar mă poartă-n zbor mai repede ca vântul…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.