Să se dea cîte o viză, să ajungă la toţi!

Deci e clar! Europa a hotărît! Mă rog, mai mult tanti Angela de la blocul D, dar asta nu mai contează. Dacă mneaei a zis creştinescul: “Lăsaţi imigranţii să vină la mine!“, gîlceava-i cam gata. O fi ştiind ea cum stă treaba. Aia din proverbul lor naţional cu Arbeit macht frei, care iată, capătă acum noi valenţe. Că doar nu i-a chemat pe nechemaţi, hotărîtă să-i ţină în pomeni. Iar postul de Moş Crăciun e deja ocupat. Sunt sigur acum că va da roboţii la casare şi va crea peste noapte nişte zeci de mii de locuri de muncă. Că prea ne rîde China în nas cu preţurile ei mici. Iar arabii şi africanii sunt recunoscuţi ca trend-setteri în ce priveşte rîvna în muncă.

Nu mai zic că şi ludovicii de alături, care mai ieri o ardeau uniţi în cuget şi în braţe pe Champs-Elysees,  şi-au întors pancartele pe partea celalaltă, pe care au scris în grabă: Soyez les bienvenues!  Se pare că s-au terminat plînsetele cu muci după bietul Charlie, mort în floarea vîrstei, pentru simplul motiv că a scos limba la Allah. Acelaşi Allah, cel mare şi milostiv, care acum îi goneşte de acasă pe preasupuşii lui. Şi-i face pe sensibilii francezi s-o ia de la capăt cu lăcrimatul. Sau pesemne că or fi constatat şi ei, pe parte economică, că prea erau puţini cei care îţi bagă sub nas la Paris, din metru în metru, brelocurile cu turnul Eiffel.

Una peste alta eu zic că-i bine. Că uite, încet-încet se găsesc soluţii ca să nu mai rămînă oamenii pe drumuri, tot rîcîind pe la uşi închise şi agăţîndu-şi hainele de firmă în sîrma ghimpată. Dar dacă tot s-a hotărît să transferăm toată populaţia din zona unde acum e cîh, aş avea şi o propunere: ultimul care pleacă de acolo să stingă lumina. Nu de alta dar trebuie să salvăm planeta. Suntem umanişti, ce dracu!

P.S. în continuare eu sunt uimit de acuzaţiile de xenofobie, rasism şi lipsă de umanitate, lansate de cei “buni” la adresa celor care consideră că legea trebuie să fie aceeaşi pentru toţi, dar nicio condamnare a celor care fac ca aceste tragedii să se întîmple. Oare cine e mai lipsit de umanitate: nişte străini, poate speriaţi de eventuale consecinţe neplăcute la ei în ţară şi bazate pe exemple deja trăite, sau fraţii tăi care te gonesc de acasă? Că ăia care omoară pe acolo au scuze. Tu, dacă eşti de altă părere aici, deja eşti un animal fără milă.

Hipsteriţe păcălite de organizatori, venite de fapt pentru un concert cu The Fugees. Reloaded.

Hipsteriţe păcălite de organizatori, venite de fapt pentru un concert cu The Fugees. Reloaded.

Sursa foto

8 Comments

 1. Diabolic

  Să vezi ce o să să le treacă când vor începe băieții(pt că am vazut extrem de puține femei) de cap pe-acolo. Abia aștept să înceapă marea văitătură europeană precum că nu mai pot cu imigranții (sau,poate nu, pt că de la un timp observ că se adoptă tot mai mult metoda struțului când e vorba de magrebieni, arabi, negri și țigani[dacă nu sunt români sau bulgari]).

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Eu deja mi-am făcut provizii de popcorn. O să stau relaxat, privind la tanti Angela şi la apelurile ei la calm, lansate din spatele plutoanelor înarmate care or s-o apere.
   Dar dacă lor le place, n-am nimic împotrivă. Dacă alţii decid că ţara lor trebuie să-şi facă legile după vrerea mususlmană n-au decît. M-ar deranja teribil doar schimbarea stilului de viaţă din România.

   Reply
   1. Diabolic

    Noooooo……la noi nu vor veni pt că, conform declarațiilor unora dintre ei, suntem prea săraci și nu au fugit de la sărăcia lor să ajungă la noi. Știi că-n perioada de glorie în Damasc, de exemplu, se trăia mai bine ca la noi?

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Da, dar şi noi poate eram atunci în perioada de “glorie” a lu nea Nicu.

    2. Diabolic

     Nu, nu…mă refer chiar în perioada lui Bashar al-Assad.

    3. krantz (Post author)

     Şi la noi a fost bine prin anii 70. Apoi au apărut cheltuielile şi dorinţele de şi mai bine ale conducătorilor.

 2. dede cati

  Ti-am mai spus ca eu nu vreau sa vina la noi ….uite ca nici ei nu vor …Allah e mare si a tinut cu mine …mwwaahhha

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Nu zi hop. Că mai sunt nişte meleoane rămase pe acolo care abia aşteaptă să simtă valurile în freză. Deh, bărci mici, plute chinezeşti…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.