DESTUL !

După moartea inutilă a poliţistului de la Rutieră, Ponta&Oprea au jucat la cacealma. Au încercat să tragă de timp, filînd cărţile. Au crezut că poate le iese şi de data asta. Nu le-a ieşit. Iar tragedia de la Colectiv, ne-a făcut să răsturnăm masa peste ei. Aruncîndu-le în faţă toţi aşii care le curgeau din mîneci.

Şi după doar o seară în care au simţit şi mirosul de pulbere adunată sub propriul cur, Ponta şi-a dat demisia. Pentru că aşa înţeleg politrucii noştri onoarea: să moară întîi eventual cît mai mulţi nevinovaţi. Să ne arate cu degetul toate agenţiile de presă şi să ne bată obrazul toate cancelariile europene. Să aibă ei un motiv de demisie “de onoare”. Oribil!

Acum mingea e la preşedinte. Cel ales tot de noi pentru că părea altceva atunci. Cel care are acum incredibila şansă de a arăta că nu ne-am irosit votul. Cel care trebuie să înţeleagă că schimbarea trebuie să înceapă cu el. Cel care trebuie să ne dea un exemplu personal, renunţînd la consilierul său care a ajuns un penibil internaţional şi totuşi e bine mersi în funcţie. Cel care, constituţional, ar trebui să facă în aşa fel încît să se poată dizolva Parlamentul. Pentru că doar schimbînd Maria n-am făcut nimic. Ne-am bate joc în continuare de moartea stupidă a acelor tineri. Adunătura de jegoşi de acolo trebuie să dispară. Pentru simplul motiv că şi-au dovedit inutilitatea. Afişîndu-şi în permanenţă dispreţul şi superioritatea faţă de cei pe care, sanchi, cică îi reprezintă.

Iar preşedintele mai trebuie să înţeleagă un lucru: deciziile pe care le va lua ne vor demonstra clar dacă şi el tot la cacealma joacă. Pentru că readucîndu-i la ciolan pe alde Blaga &Co, n-ar face altceva decît să umple şi mai mult străzile.

E clar, vrem altceva! Pentru că şi putem. Avem şi cu ce. Dar n-avem cu cine. Pentru că toţi cei care intră în contact cu sistemul creat de clasa politică se împute iremediabil.

Aşa că dispari actuală clasă politică! Eşti inutilă şi puţi!

Gata! Alinierea cu valizele la uşă. Plecaţi acolo unde vă e locul. Vă aşteaptă maşinile la scară. Coloana oficială o facem noi. Nu vrem să vă speriem, dar ati belit-o!

Plecaţi toţi şi nu vă mai întoarceţi. Fugiţi! Priviţi înapoi doar cu frică. Pentru că mînia e la noi. Pentru că, prin acţiunile voastre, aţi reuşit în 25 de ani să scoateţi din nou ce e mai rău în oameni: revolta!

tomberoane

Limuzine de lux, trase la scară, aşteptîndu-şi clienţii politici.

Sursa foto

11 Comments

 1. dede cati

  Din fericire romanii stiu pocher mai bine ca ei !!!! Si stiu si mai bine cand au un full in mana . Ma bucur enorm ,pentru atitudinea romanilor { in special a celor din Bucuresti }. Dar in acelasi timp ma doare sufletul ca o tragedie a facut acest lucru posibil.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Poate că asta ne e soarta. Să ne explodeze mămăliga în faţă că să facem ceva.

   Reply
 2. cetateanu' turmentat

  Pai nu a zis neamtu ca vrea guvernul lui propriu si personal?
  Ne îmbătăm cu apă rece,pleacă ăștia si vin alți belitori de p…..,despre ce vorbim?
  Pai daca ar fi sa curatam căcatul lăsat de politicieni prin toate institutiile si firmele de stat,daca ar trebui sa plece toti directorasii si sefii si sefutii cu carnete de partid si s-ar ocupa posturile cu oameni competenti as zice ca s- a facut ceva,DAR ASTA NU SE VA SCHIMBA!
  Politica in RO e mai rea ca ciuma,cine a ajuns in contact cu ea e infestat.Prin acesti multi trepadusi a căror ocupatie principala e traficul de influența si deturnarea de bani politicienii vizibili din spate sunt puternici,si pe astia nu-i misca nimeni.TOTUL E IN ZADAR DACA NU CURATAM DIN RADACINI PUROIUL!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Asta e şi ideea. Dar ţine doar de noi s-o facem faptă. La cît de laşi sunt rahaţii ăştia, se sperie imediat de mulţimi adunate spontan.

   Reply
 3. Renata Carageani

  Mie îmi place Johannis,tot atât de puțin ca un kil de cartofi pe care trebuie să-i curăț de coajă. Poate fiindcă are față de cartof curățat și fiert. Mă tem că nu are anvergura necesară să scoată untul din acest unic moment politic. (cartofi fierți, unt… e clar că mi-e foame!) Și chiar dacă, prin absurd, ar avea-o, tot nu rezolăi nimic dizolvând parlamentul.
  Atâta vreme cât viitorii parlamentari vor fi la fel de analfabeți și dependenți de solitaire pe tabletă, vom avea un parlament nou, identic cu vechiul. Posturile de parlamentar se cumpără. Asta știe toată lumea. Eu, de pildă, nu știu de unde se cumpără. Unde trebuie să te duci cu 150 de mii de euro, ca să te alegi parlamentar? Asta, în cazul fericit că ai banii. Dacă ai banii ăștia dintr-o afacere cinstită sau dintr-o profesie foarte bine plătită nu-ți convine să dai cu piciorul carierei tale personale de foarte mare succes, ca să intri pe linie moartă, să votezi – cum ți-a zis șeful de la partid – legi pe care nici nu le-ai citit.
  Că veni vorba de partid: ca să te faci parlamentar, trebuie să fii membrul unui partid. Ce om, cu bun simț bazal și inteligență medie, se bagă într-un partid românesc acum, știind că e vorba de-o organizație de inși care tricotează vorbe ca să iasă de-un statut. de-o doctrină, unii cu roșu, unii cu galben, fiecare ce ghem de lână a găsit la mă-sa mare în cufăr? Dacă ești om și gândești, nu te bagi în niciun partid. Candidezi independent. Dar dacă tot ai stricat un colcovan de euroi ca să te faci parlamentar, pe lângă faptul că nu ai șanse să devii, ca independent, te gândești că afacerea ta, meseria ta, aia aducătoare de bani, se duce de râpă dacă te faci parlamentar. Fiindcă un parlamentar adevărat ar trebui să voteze pentru săptămâna lui de 6 zile lucrătoare în trei schimburi, nu pentru a enșpea zi liberă pe an.
  Și singurul motiv pentru care ai schimba macazul, având banii necesari de uns rotițele alegerii tale, știind că dai cu piciorul vieții absolut mulțumitoare de până acum, e gândul că în următorii 4 ani scoți mai mult decât în cele mai fericite vise și calcule, jucând pasiențe pe tabletă și moțăind în casa poporului.
  Și dacă ai gândul ăsta ești un viitor parlamentar identic cu cel dizolvat.
  Krantz, eu cred că în politică nu intră decât oamenii care se îmbogățesc furând în mod atât de eficient, încât le mai rămâne destul timp de gândeală – cum ar fi, totuși, să te specializezi dublu – ,ȘI hoț, ȘI politician.

  Doamne, am scris atât de inutil de multe cuvinte, când voiam să-ți zic doar că pe cromozomul unde e plantată gena politicii, în amonte și-n aval sunt codate lăcomia și corupția.

  Important ar fi ca, la fiecare mică obrăznicie a acestor deviați genetic care formează clasa conducătoare, cei 25 000 de oameni vii să iasă în stradă și să le administreze flit, ca aseară. Asta ar însemna că societatea civilă are o armată 25 000 de oameni în dispozitiv care trag foc de voie pentru fiecare unghiuță tăiată din promisiunea clasei politice.
  Avem?
  Avem, cu prețul a treizeci de morți nevinovați.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Pe lîngă faptul că mi-ai scris un articol în articol, mai eşti şi defetistă. Ştiu, ai văzut multe, pumni în dinţii faţă, etc… Dar dacă nu încerci să schimbi ceva, apăi nimic nu se va. Şi eu cred că politica e inutilă dar uite că nu se poate altfel. Că şi celelalte state la care ne uităm cu jind, tot de politicieni sunt conduse.
   Cum spuneam şi într-un răspuns mai sus, avem noi un fel aparte de a mai schimba lucruri: cu oasele la vedere de la rănile adînci.
   Acum am mai învăţat ceva. Ştim că le e frică. Ideea e să nu ne taie Facebook-ul.

   Reply
   1. Renata Carageani

    Nu sunt defetistă. Sunt doar obosită de ceea ce se cheamă locuri comune. Dar dacă reînvie flacăra voinței coerente, mă alătur.

    Reply
 4. Cap patrat

  Te uiti cu jind la alte state fix degeaba, pentru ca e aceeasi coruptie, doar ca mai bine mascata. E aceeasi mizerie romaneasca si in Occident, doar ca acolo se pune batista pe tambal, toti iti zambesc frumos in timp ce ti-o trag big time, incepand cu statul. Pe afara e vopsit gardul …

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Sunt conştient că nu există stat fără corupţie. E doar o problemă de procent. Unul care poate da diferenţa între “facem ceva pe voi” şi “mai facem şi cîte ceva pentru voi”.

   Reply
 5. racoltapetru6

  Iohannis are ocazia să se alieze poporului reprezentat de protestatari. Dacă va insista pentru alegeri anticipate, cea mai bună soluție pentru liniștirea națiunii exasperate.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   O să vedem dacă e brînză bună de Sibiu sau de aia puturoasă de burduf.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.