Javrelor care suntem!

Se știe că, de regulă, într-o curte cu mai mulți cîini, primii care rup lanțul la cel mai insignifiant foșnet de băț ce ar putea lovi gardul, sunt ăia mici. Pechinezi, bichoni sau șorecari se trezesc lătrînd cu spume, de parcă pericolul le-ar fi intrat deja în cur, ațîțînd restul haitei. Cei mari, în primă fază, mai crapă un ochi, mai lărgesc o nară și abia apoi lasă să iasă pe gura căscată a somn lătratul lor puternic care, de cele mai mult ori, după ce analizează scurt dacă e cazul să se deranjeze, e un fel de strigăt la adresa celor mici: ”Marș, mă, de-acolo!”.

Zilele trecute, un astfel de băț, și aici vorbim de vestitul rus Rogozin, a fost aruncat de nea Vladimir în gardul UE. Și, absolut firesc, cei mai mici, s-au și apucat să latre cu poftă. Iar reacția oarecum așteptată din partea Vadim-ului de Moscova, unul care și el se pricepe la cîini, nu a întîrziat să apară. Twitterind la cald și printre scuipați la adresa noastră un: ”Așteptați-vă la un răspuns, javrelor!

Și poate că știrea ar fi trecut la fel ca și cea din 2014, pe aceeași temă, dacă, între timp, n-ar fi apărut și mîrîielile ceva mai sonore ale rotweillerilor germani. Unii care s-au trezit și ei, pe bune, simțind cum le-ar putea fugi ciolanul de sub mustăți. Pentru că, nu-i așa, javrele lor latră la gard, în timp ce ale noastre latră la lună. Sau, mă rog, la avioane, dacă nu bat pînă acolo.

 

2 Comments

 1. Lucian Elvis Peiu

  Tare articol! Am ras cu pofta. Ar fi ok daca am putea deschide link-urile in alt tab. 🙂

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Rîdem noi, da nu se știe.
   Rezolvat cu partea tehnică.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.