Jurnal pă pandemie 7

Abia aștept documentarul cu ”Îmbogățiții pandemiei”. Ăla în care reporterul va întreaba: ”Și cât ați câștigat din vânzarea la suprapreț către stat a măștilor și echipamentelor?” iar miliardarul de pânză va răspunde candid: ”Not a penny!”


Ministerul Apărării a cumpărat al treilea lot de izolete românești. În condițiile în care virusul e deja pe răspândire comunitară, achiziția chiar are logică.
Bine măcar că n-o să ne mai prindă următoarea pandemie în curu gol.


Consultați de premier în legătură cu posibilitatea de tăiere a indemnizației, parlamentarii români au venit cu o propunere concretă: Tai-o de-aici!


Văd că toată planeta e în genunchi și se roagă. Care individual, care în grup organizat, la ore fixe. Crapă serverele facebook-ului de triliardele de amin-uri și pălmuțe lipite, cu vârfu-n sus. Ortodocșii au scos artileria grea de moaște pe străzi. Bănuiesc că în alte țări s-au înmiit jertfele și ofrandele.
Teoretic, lumea tot trage speranță la o minune cerească. Practic, cred că doar am ajuns la vorba aia celebră: ”Secolul XXI va fi mistic sau nu va fi deloc”.


Guvernul a anunțat că are deja pregătit planul de relansare a economiei. Doar că mai durează puțin, că n-a sosit avionul din China cu elasticul ăla pe care să-l pună la praștie.


Specialiștii au anunțat că, din cauza secetei profunde, sunt afectate culturile de rapiță.
Noroc cu carantina asta. Vă dați seama ce poze caraghioase am fi văzut acum de prin lanuri…


Eu zic că e de apreciat abordarea pragmatică, tipic nemțească, a situației economice și nu e cazul să-l blamăm pe cancelarul Germaniei Sparanghela Merkel.


Miliardarul american Tilman Fertitta spune că se simte bine după ce a concediat nu mai puţin de 45.000 de angajați, susținând că le face o favoare.
Sunt sigur că zecile de mii de foști angajați apreciază și ei favoarea făcută și au pentru fostul patron, care a preferat să-și autoizoleze miliardele, numai gânduri bune. E drept, și puțin canceroase, dar ăsta e un detaliu minor.


Speriată că i-au rămas sondajele mici, primara de la capitală a luat la pas toate spitalele și azilele din subordine, pentru a le reaminti celor de acolo cine face porțiile și de pe urma cui mănâncă. Bineînțeles, cu live-urile de rigoare zilnice pe facebook și cu empatia ascunsă la fix de masca aia cumpărată la suprapreț de primărie, de la firmele de casă. Și mai c-ar linge și clanțele de pe-acolo, dacă ar ști că așa mai prinde un mandat, dar o tot țin ocupată medicii ăia din conducere care, în loc să-și vadă de treaba lor, stau și pierd timpul ascultând cântece de lebădă.


După ce fabulosul său plan Marshall, de salvare a UE, a fost găsit de femeia de serviciu drept motivul înfundării wc-ului de la parlamentul european, Traian Băsescu a coborât ștacheta și a creionat rapid în facebook, pe puncte și miliarde din poignet, o variantă locală de resuscitare a țării.
Mișto a fost finalul: ”Ce zici Ludovice? Să știi că eu idei mai am.” E fix ca la bețivul ăla din gară: Care mai dai, băi, un rând? Că-s plin de bancuri…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.