Jurnal pă pandemie 8

Deci încă 30 de zile în care putem pune la punct fiecare detaliu din planurile noastre de vacanță…
Hit me, baby, one more time!


Statul român: Dragilor, situația e încă groasă ca parizeru. Vine vârful epidemiei și la noi. Nu e de joacă. Mai luați 30 de zile de izolare, cu toate că-s puține, da atât ne permite legea. Stați în case, nu interacționați aiurea. Amendă + bătaie.

Poporul român: Dar ce facem, că ne stau ouăle în gât dacă nu-s luminate de o lumânare aprinsă de la o brichetă chinezească?

Statul român: Ei, las’că ne-nțelegem noi…


Dacă te uiți pe cifrele coronei din China, n-ai cum să nu rămâi gură-cască pe sub mască. Practic, 95% dintre cei infectați au plecat acasă fredonând un ”Mulțumim partid iubit că ne-ai călit” și acum ne arată cu bețișoarele pe noi, restul de proști ai planetei, cum ne chinuim să facem pluta pe un ocean de rahat. Pare că la ei a fost un fel de bubiță, dar au dat cu alifie din aia maro, chinezească, bună la toate, s-a uscat, a căzut și aia a fost…


Mă uit la săracu Vela, nici nu mai știe cum să se îmbrace ca să fie pe placul lumii când ne prezintă starea vremii de stat în case. A venit la început la cravată și costum. Nu dădea bine, prea scorțos. Apoi cu geaca militară. Las-o nene-n în pielea mea! Ce, ești din TopGun? A lăsat-o și pe aia și a luat una de vinilin, să pară așa, mai din popor. Nu era nici aia bună. Inspira sărăcie. Azi a apărut într-o jachetă, descheiat până la buric.
În ritmul ăsta, dacă ne mai întindem și peste vară cu ordonanțele, parcă-l văd că o să apară în bermude și maiou și o să ne zică, ștergându-și transpirația de drapelul din spate: ”Cetățenii care nu mai pot suporta căldura din case, pot veni în piețele orașelor pentru a se răcori sub tunurile de apă ale Jandarmeriei”.


Mă uitam pe contractul cadru încheiat între BOR și MAI și ce-am înțeles eu de-acolo ar fi:

  1. România nu mai e o țară bananieră ci una paracliseră
  2. Ministrul de interne are ouăle gata vopsite
  3. BOR și-a tras Uber cu girofare în toată țara pe cheltuiala proștilor
  4. Polițiștii vor fi niște iepurași de paști cu blănița cărora se șterg dosurile politice aflate în campanie electorală.

Și noi care credeam că n-are cine să mai facă la conducerea MAI o figură mai proastă ca Carmen Dan…
Păi aia a bătut mulți, dar n-a omorât pe nimeni. Vela nu bate pe nimeni, dar vrea să omoare cât mai mulți.


Nelu Tătaru: Abia am găsit spitalele prin maldărul de probleme sub care erau îngropate. Pregătiți-vă de impact. Avem mai multe comorbidități decât epidemiologi. Aș vrea și eu măcar 2 săptămâni la izolare în casă, dar trebuie să termin turul României.
Raed Arafat: Dacă nu vreți să respectați regulile, îmi iau izoletele și plec acasă.
Marcel Vela: Pâinea binecuvântată, primarii psd, sfânta lumină, asaltări de biserici, mici prescuri, aghiasmă, paști
Iohannis: Paștele mă-tii, Vela!


Noul acord semnat de starețul Vela cu șeful lui ierarhic arată că, dacă ești băiat deștept și ai și chemare, se poate și cu p…a în fund și cu sufletu-n rai. La urma urmei, Vela va putea spune oricând : știu ce căcat a făcut popa dar eu am făcut doar ce mi-a zis el. Bahto Velo Velo!


Și dac-o fi să ne ia dracu, măcar ne va lua cu binecuvântarea BOR.
Sta-ți-am în gât, Satano!


Președintele Iohannis a încercat azi să se facă iar util și, cum ar spune unii de la ziare, a intrat la rupere spre gioalele celor din opoziție. Din fericire, cum era de așteptat, n-a lovit pe nimeni, întrucât erau toți acasă, distanțați social, conform legii, urmărind pe facebook ultimele meme cu activitatea lucrativ-aghesmuită prestată de PFA Vela.
A mai fluturat el o pisică cu niște controale într-un viitor incert și a încercat să arate ce ouă i-au mai rămas de la paștele catolic, dar deja trecuseră cele 5 minute, cât e limita de suportabilitate umană pentru un discurs de-al lui și lumea deja se întorsese la vopsit ouăle și la verificat cozonacii din cuptor.
Practic, a urat în felul lui, sărbători fericite creștinilor mult prea ortodocși cu capul.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.