După alegeri, mulți viteji se-arată

05.12.2020

Am aflat că profu de mate de la capitală s-a întâlnit în cancelaria prezidențială cu profu de fizică de la țară ca să discute despre rezolvarea unei probleme, arzătoare dar nu prea, pentru București: apa caldă.

Nicușor a zis că el nu știe cum să prindă această necunoscută în ecuație astfel încât să aibă o singură rezolvare, și aia simplă. Iohannis a bălmăjit ceva, din ce-și mai amintea de pe vremea când era plin de meditații, despre delta T-ul apei din calorifere.

La final, după ce și-au plesnit coatele, concluzia a fost că va trebui să cerem de la UE niște bani pentru fondul clasei. Măcar să ne ajungă pentru creta cu care să facem semnele pe asfalt unde trebuie săpat. De rest, ca de obicei, dăm vina pe sistem. Ăla peee-seee-dist.

**********

07.12.2020

După ce aseară, la primele estimări, nea batistuță-n chept o ardea superior cu județele lui tradiționale care, la final, vor răsturna în praf țestoasa PSD-ului care o pornise ușor pe uliță, creierii nopții, când s-a numărat aproape tot ce-și băgase lumea-n urne, i-au prins cu chiloții-n vine pe Orban &Co., dând să fugă spre finish, precum iepurele din fabulă. FMM de Esop, cu fabula ta cu tot!

**********

Obișnuiți să meargă fluierând și cu mâinile în buzunare prin Diaspora, zâmbind șmecherește și salutând din mers pe oricine întâlnea, după ultimele alegeri de acolo, se pare că USR-PLUS-ul i-a dat de lucru femeii de serviciu de la sediul alianței, care, de dimineață, adună cu fărașul dinții căzuți pe covor. Ăia de AUR.

Proastă lucrare, dom-le! Să nu te țină nici 4 ani… Așa-i când te lauzi că vezi toate paiele din cotețele celorlalți dar nu-ți intră-n ochi barna din curtea proprie.

**********

Dacă ne uităm la rezultatele ultimelor alegeri, am putea spune că, până la urmă, nu e dracul chiar atât de negru. Ba chiar e de aur.

**********

09.12.2020

Plin de remușcări că i-a lăsat mezina lu dom căpitan cu onoarea de deputată nereperată și n-a fost în stare să scoată de-un 5 la ultimul test de minciuni, Eugen Tomac, președintele cu numele de la PMP, a cotit-o ca orice șobolan care se respectă și simte apa la coadă.

Practic, Băse a rămas acum cu o ultimă epavă pe care s-o vândă la fier vechi. Că doar se pricepe.

**********

13.12.2020

Mă uit la zbaterile mai mult sau mai puțin mimate ale dreptei unite-n dezbinare și mă gândesc ce ciudat sună: ”viitorul României” alături de ”negocieri”! Și, ce e și mai ciudat, e că la masă stau unul care la ultima bătaie s-a ales cu chiloții rupți în cur, unul care și-a tras prea tare pantalonii scurți de i se vede puța pe-afară și ăla care joacă mereu rolul grasului din poarta fotbalului de curtea școlii: știu toți că e un lache flaușat dar nu poți face echipa fără el.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.