File de negocieri

Mie chiar mi-a plăcut cum au pus problema la început USR și PNL. ”Vom negocia pe program!” – au zis la unison vârfurile celor două tabere de luzări, jurându-se toți cu mâna pe ce aveau mai scump. În gânduri, desigur.

Apoi, au început. Fix cum au spus, pe program:

Ziua 1:

ora 10 – certuri cu bătăi de obraz pentru funcția de prim-ministru;

ora 12 – înjurături voalate pe motiv de șef la deputați;

ora 14 – pauză, bârfe de presă, poze pe facebook: Lucrăm pentru țară!

ora 16 – apropouri și împărțiri la mișto de ministere să se admire potențialii acasă în oglindă la gândul că.

ora 18 – poza de grup, declarații de presă cu: Vai, ce-am mai muncit azi…

Ziua 2:

ora 10 – Propunere constructivă Rareș Bogdan: renunțarea la bisericuțe și deplasare voluntară la biserica unde avea el o slujbă de ascultat.

Ziua 3: Program liber la dispoziția participanților. Propuneri la mișto. Momente penibile cu lideri.

Te uiți la ei și n-ai cum să nu ajungi la singura concluzie plauzibilă: La cât sunt de pregătiți, la ce studii au, la câtă dorință de a face lucruri bune mocnește în ei, n-are cum să nu iasă la final exact ce și-au propus: un mare căcat amestecat.

*****************

Dacă-i asculți pe fripturiștii de rit nou care se ceartă pe tacâmuri, ai zice că toți sunt scârbiți de tot ce li se pune pe dinainte: “Cine? Noi? Vai, dar nu ne cramponăm de funcții. Uitați-vă mai bine și veți vedea că nesimțitele alea de funcții se cramponează de noi.”

*****************

A așteptat el tot anul, a mai încercat pe ici pe colo, dar uite că a meritat: practic, cu propunerea lui de azi, halucinația aia cu trei vicepremieri, Dan Barna e clar cel mai penibil om din politică al anului. Bravo Dane! Ești cel mai bun! Te uiți de sus la toți!

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.