Sihăstrie, te halesc! Cu icre negre cu tot!

Deși s-a cântat de ceva timp prohodul pomenilor electorale, în parlament s-a votat în draci o pleașcă de la buget virată elegant și electronic în contul unui schit românesc de la muntele Athos. Nu de nevoie ci doar pentru că la armată și biserică, când e vorba de bani, NU-ul nu e o opțiune de luat în seamă.

Încercând să privească imaginea reală a acestui acatist de țară plătit scump și fără rost, USR a scos capul de după patrafir și a ales să-l lase pe Dumnezeu să dea mai mult.

Cum era de așteptat, în fața unei asemenea blasfemii de imagine, s-au întețit brusc pe facebook plânsetele cu muci pe sutana călugărilor de acolo care, iată, au fost la o barbă distanță să rămână cu cashflow-ul țăndări pe anul în curs și doar la mila cuviosului Becali.

Sincer, nu înțeleg milostenia bruscă și din banii altora pentru niște oameni care au ales singuri calea sihăstriei și au renunțat de bună-voie la toate cele lumești. Optând benevol pentru o viață simplă și departe de lume, din care doar postul și rugăciunea nu trebuie să le lipsească. Și, slavă domnului, alea-s gratis!

Așa că, practic, le vom băga cu de-a sila în chilii un milion de ochi ai dracului cu care să-i ispitim și să-i facem să mai uite de Dumnezeu. Și cică tot useriștii sunt sataniști…

2 Comments

  1. Gheo

    Donu Laurențiu, ați fost vreodată la Muntele Athos? Eu am fost! Am văzut o parte din mănăstiri printre care și Prodromu! Banii nu sunt exclusiv pentru monahii de acolo, sunt și pentru a asigura traiul pelerinilor de zi cu zi! Poți popsi o singură zi cu două mese! Cele mai bogate sunt cele rusești! Inclusiv Putin se duce mereu. Așa că lăsați propaganda useristă! Și da, Becali așa nebun cum e el, a făcut multe penyru Prodromu! Am avut ocazia să văd! Vă recomand să mergeți măcar o dată, atunci cînd nebunia asta se va fi terminat.

    Reply
  2. krantz (Post author)

    Nu am nimic împotriva donațiilor particulare. Cine vrea, să-și dea și maieul de pe el pentru astfel de lăcașe. Dar crezi că e vreunul din parlament, care a stat cu labele sus la vot, dispus să dea vreun leu din buzunarul lui pentru acest schit care nici măcar nu e pe teritoriul României și nici nu e vreo instituție ? O vezi pe preacuvioasa Firea dând din banii ei strânși cu sudoare pe la bisericile pe care le tot afișează pe facebook? Mi-e teamă că nu. Dar așa de ușor e să dai din banii statului, că nici nu-i poți înțelege pe alții care văd altfel pomana.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.